Parterapeutens Nytårsresolution for et stærkere parforhold

Postet i Ikke kategoriseret

Til alle jer der gerne vil styrke jeres parforhold er her et par forslag:

  1. Skru ned for tempoet: Reducer antallet af forpligtelser og to-do lister. Prioriter nærvær og fælles oplevelser for at skabe en følelse af ro og samhørighed
  2. Forbedre kommunikationen: Lær at føre opbyggende samtaler, der styrker forståelse og inklusion, hvilket er afgørende for at føle sig set og mødt.
  3. Parudviklings sessioner: Tag sessioner med en parterapeut ikke kun i krisetider, men indimellem, for at styrke tryghed og sammenhold. Brug det som en anledning til at tjekke jeres mønstre, tale om forholdet, familielivet og jeres egne og fælles behov.
  4. Skab ritualer: Indfør ritualer, der fremmer fællesskab, som at kaste en sten i havet for at lægge konflikter bag sig eller tage på en vandretur med poesi. Indfør bestemmedage, hvor I på skift står for alt det, der skal ske på den dag og den anden følger med. Prøv evt noget der tager jer lidt udover jeres komfort zone.
  5. Reparation af konflikter: Aftal rutiner for at reparere konflikter, da alle forhold oplever dem. Skab en plan for at genopbygge forbindelsen efter uenigheder. Det kan også være et konfliktmønster som I vil bruge en god parterapeut til at afdække med jer.
  6. Vækst gennem ros og anerkendelse: Tak, ros, og anerkend selv små bidrag fra din partner. Dette nærer forholdet og skaber en positiv atmosfære.
  7. Mobilfrit nærvær: Undgå at lade mobilen dominere nærværet. Lav regler for mobilbrug for at sikre kvalitetstid uden distraktioner og genfind jeres fælles nærvær med gode samtaler uden støj.

Godt NYTÅR