Baggrund

Certificeret ID Psykoterapeut (4-årig, ID Academy) og medlem af Dansk Psykoterapeut Forening og Foreningen af Danske Parterapeuter. Jeg har min efteruddannelse i parterapi fra Dansk Parterapeutisk Institut og er i fast supervisionsgruppe gennem dette institut i Aarhus. I 2018 har jeg udvidet mine kompetencer med kursus i EFFT familieterapi hos Jette Simon.

Har akademisk baggrund (cand.jur, KU) og erhvervskarriere fra internationale koncerner og NGO'er samt erhvervsdrivende fond.

Jeg er 56 år, mor til to voksne børn og gift med min soulmate Carsten.

Mit terapeutiske fundament

Mit speciale er parterapi og personlig udvikling - relationelle, tilknytningsmæssige og eksistentielle udfordringer.
Parterapi er en særlig psykologisk metode, der kræver en grundig efteruddannelse. Mit parterapeutiske fundament ligger i RFT (Relations Fokuseret Terapi v/ Kirsten Seidenfaden) Mentaliserings- og EFT, Emotions- Fokuseret Parterapi i et tilknytningsperspektiv v/Lone Algot Jeppesen.

Det er vigtigt at du som klient oplever, at du bliver udfordret samtidigt med at du føler, at det er trygt og overskueligt at gå i psykoterapi. Jeg vil løbende forklare metoderne, så du er med på, hvordan psykologien hænger sammen og hvad hensigten er med de forskellige interventioner og øvelser.

I forhold til personlig udvikling har mit arbejde rødder i psykosyntese, eksistentiel psykoterapi og systemisk familiekonstellation.

Vi arbejder både med tænkningens indhold, som i den traditionelle kognitive terapi, visualisering og meditation, hvor vi opøver en mere medfølende og venlig måde at forholde sig til sig selv og andre.

Parterapi er effektiv, når den udføres af en erfaren og specialtrænet psykolog eller psykoterapeut, med grundig og opdateret efteruddannelse i parterapi.

Som specialisering i parterapi har jeg langvarige træningsforløb i parterapi. Først et intensivt 1 årigt forløb hos Lone Algot Jeppesen, Dansk Parterapeutisk Institut i Århus. Uddannelsen var forhåndsgodkendt af Psykologforeningen og under uddannelsen blev jeg også undervist af psykolog Kirsten Seidenfaden og psykiater Piet Draiby. Forfattere til bogen ‘Det levende parforhold.
Min tilgang til mentalisering i relationer har jeg fra kursus med Jette Østergaard Hagelquist, Centerfor Mentalisering.

Herefter tog jeg kursus hos Jette Simon. The Washington DC Training Institute for Integrative Couples Therapy i EFT familieterapi.

Jeg modtager løbende supervision af psykolog Lone Algot Jeppesen (gennem 4 år medlem af fast supervisionsgruppe i Århus) og EFT specialist Steen Rassing (med i parterapi gruppe i Roskilde 2019). Til disse lange uddannelsesforløb lægges seminarer med den internationalt kendte parterapeut Hedy Schleifer, Encounter Centered Couples Therapy. Jeg har mødt den verdenskendte parterapeut og sexolog, Esther Perel og deltaget i hendes externship "The masculine paradox".

Se spændende videoer på min side links her - med Hedy Schleifer, Sue Johnson og Esther Perel m.fl..

Specialisering i parterapi er hertil en særlig overbygning på en årelang lang uddannelsesbaggrund som psykolog eller psykoterapeut. Som psykoterapeut har jeg en god forudsætning for at udøve terapi. Og med en lang universitetsuddannelse (Cand.jur. KU 1990) kombineret med en erhvervskarriere (Estee Lauder Intl. Dansk Røde Kors, Kræftens Bekæmpelse og Hempel Fonden) har jeg en forståelse for livet i en karriere og skulle får det til at fungere med privatliv og familie.

De nævnte parterapi retninger som jeg er trænet indenfor er både nationalt og internationalt er anerkendte, som valide, effektfulde par og relationsterapier. Emotions Fokuseret parterapi (EFT) har i flere år som den eneste terapiretning indenfor parområdet været evidensbaseret.

Parterapien du møder i min praksis baserer sig på en integration af disse mest anerkendte og virksomme parterapi retninger, og du kan derfor være sikker på at møde en specialist i parterapi og ikke bare en terapeut med lidt parterapividen ved siden af utallige andre temaer.

Jeg arbejder stadig under løbende supervision af Lone Algot Jeppesen og Steen Rassing. Og arbejder efter Psykoterapeutforeningens etiske og faglige retningslinjer.

Specialister i parterapi finder du på følgende hjemmesider

parterapeuter.dk

DKCEFT.dk

Min opgave er at støtte dig i at finde nye positive strategier og muligheder, så du kan føle dig hel, tilfreds og få mod på livet.

ID Psykoterapeutuddannelsen er godkendt af The European Association for Integrative Psychotherapy (EAP) i London.

Kurser / medlemskab

2018: EFFT Kursus i Emotions Fokuseret Familieterapi, Jette Simon
2017: CFU Center For Familie Udvikling - parterapi, Matias Stölen
2016: EcCT Encounter Centered Couples Therapy, Hedy Schleifer
2015: Anerkendende dialog, Relationsfokuseret parterapi, Kirsten Seidenfaden og Piet Draiby
2015: 1-årig certificeringsuddannelse i Mentaliseringsfokuseret parterapi, Dansk Parterapeutisk Institut

Supervision, parterapi - løbende, psykolog Lone Algot Jeppesen
Parterapi Seminar, psykolog Kirsten Seidenfaden og psykiater Piet Draiby (2012 og 2015)
Systemisk Familiekonstellation, Liv Dhanyo Thommesen
Soulflow, Kenneth Sørensen og Søren Hauge (2014-2015)
Jung - drømmearbejde, Ameyo Barfred Dixon
Selvudvikling Big Mind, Genpo Roshi, Svend Trier
Tantra, energibalancering og kroppens fortællinger, Neel Fasting
Reiki I og II, Reikimester Hanne Fritzbøger
5-dages lectures, HH Dalai Lama

Mit personlige kald

Jeg er formand for foreningen Chimalaya Charity, som driver en sundhedsklinik i Nepal. Fokus er at bekæmpe fejlernæring og støtte nyfødte i at få en god start i livet.
Jeg er optaget af tilknytningsvinklen og mener, at det bedste vi kan give en mor, er muligheden for at skabe en sund tilknytning til sit barn.

At arbejde i den tredje verden giver mig en følelse af ydmyghed, kærlighed og forståelse for at se lyset - trods svære livsbetingelser.

Det forsøger jeg at leve efter selv og give videre i mit psykoterapeutiske virke.

RELATEREDE TEMAER