Er du den, du ønsker at være?

Postet i Ikke kategoriseret

“Det store er ikke dette eller hiint, men at være sig selv, og dette kan ethvert menneske, når han vil det”.
Det er 200 år siden Søren Kirkegaard skrev disse ord, og de er lige så aktuelle i dag som dengang. Livet ændrer sig ikke. Vi fødes, lever og dør. Det er vores måde at leve på, der forandres, sagde Kirkegaard, som bliver kaldt for ”eksistentialismens fader”.
De eksistentialistiske terapeuter mener, at mennesket skaber sig egen eksistens, altså sit eget liv og meningen med det, ved at vælge, hvad man vil med sit liv. Man må selv tage ansvaret for at træffe de rigtige valg. Kun derigennem finder man mening med livet. Kirkegaard sagde, at Vejen til sandheden går gennem den enkelte. Sandt.

Jeg arbejder med mennesker, som gerne vil støttes i processen med at udvikle sig selv, motiveres og tage ansvar for deres eget liv og foretage nødvendige og til tider svære valg. De henvender sig, fordi de er nået dertil, hvor de ønsker forandring eller står i en livskrise, der har tvunget dem til at tage skridtet.
I et selvudviklingsforløb vil du finde ud af, hvorfor du har en særlig adfærd, et specielt mønster, indgroede vaner, udfordringer i dine relationer eller uhensigtsmæssige og konfliktfyldte tanker og adfærd.

At blive mere hel og få balance i sig selv og sine relationer er for nogle en hård og lang proces. Vi er alle komplekse mennesker, og det tager tid at udrede vores livs temaer, der som tråde er filtret ind i hinanden. Vi dykker ned i lag af fortrængninger, benægtelser, indre dybder og udfolder de sider, bevidste som ubevidste (skygger), der har gjort dig, til den du er.
Du kommer ud på den anden side, som en ny og bedre version af dig selv – mere hel, mere bevidst og giver dig selv plads til ”at være dig selv”. Det er, som Kirkegaard sagde, ”ikke det store at være dette eller hiint ” – at være noget særligt, at omgive sig med de rigtige ting, titler eller materielle goder. Det store er, når vi tør være den, vi inderst inde er. Stå ved vores behov, intuition og ønsker frem for at gøre det der er ”rigtigt”, tilpasset gennem opvæksten og som vi tror, andre forventer af os.

Har du behov og ønske om at gå ind i et selvudviklingsforløb, kan du kontakte mig på mobil 23 72 36 49 eller kontaktpiatorp@gmail.com

PS: Er du nysgerrig og nybegynder i Søren Kirkegaards univers, eller har du lyst til at give dine (større) børn en nem introduktion til en af de største danske tænkere, så anbefaler jeg bogen ”Hvem Søren var Kirkegaard?” af Rikke May Kristthorsson. Udgivet af Lindhart og Ringhof.