Hvad er dit parforholds DNA?

Postet i Ikke kategoriseret

Er der krise i dit samliv, vil I kunne genfinde kærligheden, når I kan identificere byggestenene og definere jeres forholds DNA.
Med tiden kan der komme så mange udfordringer i samlivet, at I fuldstændig glemmer, hvad der egentligt var grundlaget for, at det blev jer to.
Måske er både romantikken og de vidunderlige, glædelige og intense stunder gået fløjten, fordi alle mulige ting har hobet sig op og overhalet jeres særlige nærvær med hinanden.
Billedet vender og man ser flere fejl og mangler end muligheder. Man glæder ikke hinanden, men fokuserer for ofte på det, der ikke virker. Inderst inde savner man måske
DET som var engang. I er kommet ud på et sidespor.
Måske er I havnet i den kedelige, onde spiral, hvor løgne, bedrag, skænderier og utroskab er på dagsordenen. I parterapi kan vi arbejde med at få det frem, jeg kalder ”jeres forholds byggesten”, jeres DNA.
I parterapien sætter vi ord på værdierne, de små bitte ting, ord, handlinger, sanseindtryk, følelser og oplevelser, som engang var medvirkende til at det blev jer to.
Når byggestenene er tilvejebragt, er der mulighed for at arbejde sig igennem krisen og genfinde kærlighedens DNA.
Det er muligt at få jer tilbage på rette spor, når I begynder at tro på de ting, der har skabt og fortsat er fundamentet for jeres parforhold. Det kræver tro, tillid og opmærksomhed.

Et par gode råd til par i hverdagen er:

1: Slip negativ energi
Lær at slippe den negative energi du holder på, når du er indebrændt eller såret over din partners adfærd. Lær at respektere, at der er sider hos din partner, du ikke forstår. Når du kan slippe din negative energi, vil der automatisk blive mere ro, plads og rum indeni dig. Kan du ikke give slip, så opsøg en terapeut. Der kan ligge meget ubevidst materiale i din bagage, som låser dig i at komme videre med dit liv. Det letter at komme af med det som tynger i dit indre.

2: Hav tillid til forholdet
Mange går rundt med tvivl. Tvivl om man skal blive, tvivl om det bliver bedre, tvivl om man har den rette partner. Tvivl nager og skaber uro. Beslut dig for at tro på at dit forhold er rigtigt. Beslutninger skaber ro og styrker dit selv. Der er metoder, der kan hjælpe dig til at slippe af med tvivlen.

3: Dialog – spørgsmål- svar
Find tid til åben udveksling og dialog om det der er vigtigt for jer. Prøv at give hinanden plads til at turde komme ud med det som er svært at få sagt. Lad være med at tolke på det som den anden siger. Tag hvert ord for hvad det er. Undlad at afbryde eller lade følelserne få frit spil. Hav en moden holdning til dialogen. Stil åbne spørgsmål til hinanden, så I undgår misforståelser og tolkninger, der ikke er sande. Lav en plan over de temaer I har taget op; f.eks. økonomi, børn, familie, svigermor, arbejde, sexliv, med mere. Prøv at følge planen i et par uger og evaluer planen. Hav tillid til processen.

4: Nærværstid
Aftal at I hver dag skal have nærværstid sammen. Det er tid, som I har fastlagt til at holde om hinden, sidde overfor hinanden og se ind i øjnene – sjælens spejl. Måske er det at holde i hånd, arm om skulderen eller at kysse hinanden. Hvisk søde eller anerkendende ord til hinanden. 5 minutters nærværstid om dagen er nok til at holde liv i den gode, varme tilknytning. Det er opbyggende for opmærksomheden til hinanden og bygger lyst op. Det virker. Der er INGEN undskyldninger for at undgå nærværstid. Børn elsker at se deres forældre holde om hinanden. Indkøb, mails, vask kan sagtens vente 5 minutter.