Sammenbragt familie – Ny Konstellation

Postet i Ikke kategoriseret

Har I fundet kærligheden og ønsker at fortsætte livet sammen i en helhed med hver jeres børn, er der flere ting I bør tage op til overvejelse inden i rykker sammen med hele flokken. Det bliver en ny konstellation – et nyt system og det betyder, at man må forstå egne og hvert medlems behov og ønsker. Først og fremmest vil man se på hvor stærk en relation de to vokse har. Dernæst på hvordan ens barn vil trives i den ny konstellation – systemet. Der kan hurtigt ske en overophedning, hvis de to voksne ikke kender hinanden i dybden og når børn oplever et for hurtigt skift. Sjælen må følge med. Langsommelighed og omtanke er derfor en stor gevinst i en proces med en ny familiestruktur.

I skal også selv føle, at I har haft tid til at lære hinanden godt at kende og står på en platform af indsigt, forståelse og overbærenhed. Alt for ofte har man ikke taget sig tid og ro til at få en dybere indsigt i den nye partners liv og adfærd og holdninger. Man har ikke haft et par “fjumreår” inden men tager springet ud i en stor familie. Det sker, fordi man elsker hinanden overalt på Jorden – og kan tal eom ALT – og det er et godt udgangspunkt. Men det er ikke altid nok. Et par år til opbygning af relationen betyder mere end man tænker. Måske kan man kalde dem fjumreår, som er et godt udtryk for den tid, unge har til at gøre lige hvad der passer dem, inden de skal bænkes ved studiet og den krævende tid. Det er bla. her man bygger en ny historie op sammen – et narrativ, der efterhånden og på sigt vil inkludere hvert barn på en måde, så de også bliver en del af narrativet og livet frem. End el af den nye konstellation, hvor de kan se hvad de betyder og kan bidrage med. Børnenes oprindelige omsorgspersoner, far og mor skal være det faste holdepunkt og den nye forælder skal forstå at de ikke har samme plads, men en anden plads i børnenes system, der kan være givende og støttende.
Hvert medlem i det nye system skal have en plads og en kærligheds- og omsorgsplads. Det er en del af den nye bevidsthed og familie plan – man vil arbejde på i samråd med parterapeuten i SF- NK samtalerne (Sammebragt Familie – Ny Konstellation). Parret skal turde tale om de ting, der kan ske, når deres grænser bliver overskredet. Og hvad deres værdier og drømme betyder. SF samtaler omhandler relationen, konstellationen og støtter parret i at få så smidig en overgang som muligt. Kontakt mig for en uddybning af SF samtalen.