På sporet igen efter utroskab – er det muligt?

Postet i Ikke kategoriseret

Hvad er utroskab, set med dine øjne og betyder utroskab for jer?

Der er mange ting vi ikke taler om med vores partner, når alting bare kører på skinner. VI taler ikke om hvordan vi vil forholde os, hvis en af os går bort? Livstestamenter, fordeling i forhold til os, børn og særbørn. Og vi taler ikke så meget om vores hemmelige følelser og det der sker på indersiden af os. Men hvad med at have en god samtale om utroskab, mens I trives og har fælles værdier?

Hvordan forestiller du dig, at du vil reagere, hvis du selv eller din partner er utro?
Hvad vil I hver gøre for at undgå at falde i med utroskab ?
Hvordan kan I tale om det, hvis en part er ”faldet i” og fristet af en tredie ?
Hvilke sætninger og ord, kan I aftale at bruge, hvis I ønsker en samtale? ”Jeg har brug for at tale om..”
Der er mange veje til en god forståelse og indsigt i vores partners tanker og liv, når vi taler om det mens vi har gode lytteører.

Tilbage på sporet?

Jeg møder par i dyb krise og chok, fordi en har opdaget at deres partner er eller har været utro. Min opgave er at støtte parret i at finde ud af om der overhovedet er noget at arbejde med. Eller er det et døende parforhold.

Det kan umiddelbart være ufatteligt svært at overskue for begge, om det nogensinde kan lade sig gøre, at komme tilbage på sporet. Mange sårede partnere kan ikke genfinde tilliden, trygheden eller gnisten. Angst og tillidsbrud nager for meget. Uanset at de føler de har forsøgt “Gjort ALT”, siger de. Meget afhænger af ens egen selvopfattelse og hvad man identificerer sig med i familien, overfor venner, arbejdskollegaer osv.

Mange utro benytter termen: Vi er vokset fra hinanden!
Men er det sandt? Den der er løbet sur i dagligdagens trummerum har et ansvar for at bringe det på banen inden det går galt.

I min optik er der masser af opbyggeligt stof at hente, gennem fordybende anerkendende samtaler i en relationel tryg ramme. Det er en langvarig proces at få parterne til at falde til ro i nervesystemet og have tillid til processen. Vi er jo kun mennesker. Men det er ikke umuligt.

Det er en myte at sige, at utroskab skyldes at vi har det skidt i relationen eller du ikke elsker mig mere.

Hvilke årsager ligger til grund for at ens partner søger lykke og eventyr udenfor relationen? Når der er faldet ro på, kan vi tale om det er muligt at sætte ord på den energi, de lyster og tanker der opstod i utroskaben, for at sætte i perspektiv i eget forhold?

Utroskab skyldes som regel ikke at man er ulykkelig, så kan man jo bare lade sig skille. Den utro oplever en rus og lykkefølelse i mødet med en tredje og den opdagelse føles som at leve livet igen. “Jeg føler, jeg lever”, siger mange, når de kan tale ud. Kan vi få livet tilbage i forholdet?

Tillidsbrud kræver en lang sej kamp for at komme tilbage på sporet. Men det er ikke umuligt og det kan ovenikøbet blive det wake up call – der gør jeres relation ”VERSION 2″ – stærk og harmonisk. Vi kan arbejde os hen imod at I kan blive et Master couple!
Det er hårdt arbejde, men det er utroligt givende at nå derhen.

Jeg har flere par, der lykkes med at få vendt den synkende skude til en ny fælles drøm og ny fælles energi – måske ovenikøbet fælles formål – gennem langvarigt, hårdt og udviklende samarbejde. Når vi kan drømme, kan vi leve igen og få relationen tilbage på sporet!