Hvorfor psykoterapi?

Postet i Ikke kategoriseret

Mange spørger om de skal vælge psykolog eller psykoterapeut, når der opstår behov for professionel støtte til at bearbejde et problem.

Det er en klassiker, at det for nogle synes ”finere” at gå til psykolog, fordi læger kun henviser til psykologer. Men det er ingen garanti for et godt terapeutisk forløb. Der er naturligvis den akademiske forskel, da en psykolog har læst på universitetet og må behandle mennesker med svære diagnoser. Mens  ”psykoterapeut” desværre ikke er en beskyttet titel og det er svært at vide hvilken baggrund vedkommende har. Hvis psykoterapeuten er certificeret og medlem af Dansk Psykoterapeutisk Forening, som stiller strenge krav til deres medlemmer, går du ikke galt i byen, når du er på udkig efter en erfaren terapeut. Prisen er nogenlunde den samme om du vælger psykolog med tilskud eller psykoterapeut.

Nogle mener, at psykoterapeuter er bedre til at arbejde intensivt terapeutisk med det enkelte menneske, da f.eks. samtaleterapi ofte ikke er nok til at skabe integration og forandring. Når alt kommer til alt, er det vigtigste og forudsætningen for et tilfredsstillende terapeutisk forløb baseret en meget væsentlig ting; Relationen mellem dig og terapeuten. Det gælder uanset hvilken type terapi du vælger, at du skal føle dig mødt, rummet og forstået af terapeuten. 

I et psykoterapeutisk forløb hos en ID psykoterapeut arbejder vi ud fra at ”skræddersy” et behandlingsforløb, som passer til dig og dit konkrete behov. Vi kan arbejde adfærdsorienteret, humanistisk eller kognitivt. Det kan være psykodynamisk eller systemisk – altså vi går tilbage til din barndom, og afdækker din familiære, transgenerationelle arv for at lære mere om, hvornår, hvordan og hvorfor du handler og reagerer som du gør. Du får støtte ind i et meget nænsomt, intensivt, terapeutisk forløb, hvor du lærer at mærke efter, bruge dine sansninger og inddrage din krop og finde dine ressourcer.

Og vi berører også den spirituelle side og synliggør dine transpersonlige højdepunktsoplevelser (oplevelser der går udover dig, hvor du føler dig et med naturen, universet, lyde, dufte, sanserne osv.) Derved får du adgang til en højere bevidsthed om dig selv, fred og bedre balance i sindet.

Ofte viser det sig, at depressioner, problemer og mønstre ikke nødvendigvis er ”dine problemer”, men børn beskytter og passer på deres forældre. Det hænder, at de også ubevidst ”påtager” sig de voksnes problemer og dårligdomme. Vi genudspiller barndommens adfærd og reaktioner i vores voksenliv, især i vores relationer, parforhold og på jobbet.
Det er værd at vælge et psykoterapeutisk forløb, hvis du ønsker at skabe forandring, personlig udvikling, bearbejde det der er svært og få en højere bevidsthed om dig selv og hvad du vil med dit liv.  God rejse