Fodboldlandsholdet viste sårbarhed og styrke

Postet i Ikke kategoriseret

Som medmenneske blev også jeg, voldsomt berørt af situationen, da en af vores bedste fodboldspillere, Christian Eriksen, faldt om i EM landskampen og måtte genoplives midt på grønsværen. Christians holdkammerater kom ham til undsætning og dannede en tryghedsring omkring nr. 10. De græd, de bad og de stod tæt sammen om deres ven og viste at, at de drog omsorg for ham og hinanden. I dagene efter var både landsholdet og det fodboldglade Danmark dybt ramt af hændelsen. For åben skærm, græd vores landsholdshelte og viste åbenhjertigt deres dybeste sårbarhed. De gav følelserne plads og lov til at være der, fordi det var sådan de ærligt og redeligt havde det.

Og hvad gjorde det ved os? Vi fik lov til at være direkte vidner til chokket, tårerne, håbløsheden, uvisheden og efterfølgende oprejsningen. Sorg blev afløst af grænseløs glæde, kampgejst, succes og sammenhold. DE SKABTE ET BÅND sammen og til os alle. Vi mærkede deres sorg og frustrationer, vi følte det de følte og vi fik lov til at blive være vidner og blive bevidnet i deres og vores egen sårbarhed.

Når vi kan mærke hinanden begynder vi at nærme os. Det skaber tilknytning at vise sårbarhed. Derfor rejste vi os alle op. Kollektivt sendte vi vores medfølelse, ønsker og karma til Eriksen og landsholdet. Det gjorde vi, fordi vi kunne forstå dem på et dybere, menneskeligt plan. Vi fik adgang helt derind, hvor det mest private lever, i den dybeste sårbarhed og gråden var forløsende.
Det skaber forbindelse og bånd mellem mennesker. Selvom vi ikke kender holdet privat, opstår der en stærk følelsesmæssig forbindelse, fordi vi alle sammen var åbne om vores følelser.

Når knyttede et stærkt bånd til dem alle, fra landstræner Kasper Hjulmand til målmand Schmeichel og anfører Simon Kjær, der straks tog sig af sin ven og derefter den chokerede kæreste, midt i al virakken.
Det er mænd af rette støbning og de gik alle dybt ind i hjertekulen hos os, der var medtilskuere til katastrofen og siden holdets vej til succes. Derfor føltes det fuldstændig som om de havde vundet EM – for de vandt alle vores hjerter.

Som psykoterapeut der arbejder både med individuelle og er specialiseret i parforhold, fokuserer jeg naturligt på tilknytningsvinklen i det der sker mellem mennesker.

Psykoterapiens fokus er at få en erfaring med at gå ind i de mønstre vi har og at se hvilken effekt ens adfærd har på den anden i vores relation. Adgangen ind til vores dybere møder og forståelse af hinanden ligger i vores sårbarhed. Først når barrierer bliver brudt og man viser hvad man oprigtigt føler og kan sætte ord på det, vil din partner opleve et magisk nærvær og tryg kontakt. Det er præcis der, vi kan føle og mærke at har en stærk forbindelse med hinanden. Og det løser mange konflikter.

Så kære landshold I har vist vejen for unge mænd og kvinder. At det er menneskeligt og livsbekræftende og knytter stærke bånd, når vi tør vise os som vi er og har det.