Soulflow – meditativ healing

Soulflow er en terapeutisk healingsmetode, der kombinerer meditation, coaching og healing.

Metoden er blandt andet funderet i den italienske psykiater Roberto Assagiolis teori om psykosyntese, udviklet af amerikaneren Gordon Davidson (www.joyfulevolutionconsulting.com). I Danmark er soulflow videreudviklet af psykoterapeut Kenneth Sørensen og teosof, forfatter Søren Hauge.

Vores bevidsthed består iflg. bl.a. Roberto Assagioli af flere forskellige lag. Til daglig befinder vi os normalt i den vågne bevidsthed, men faktisk er næsten 90% af vores adfærd styret af underbevidstheden.

Det lægger vi under normale omstændigheder ikke særligt meget mærke til, men der hvor vi kan blive ”løbet over ende” af underbevidstheden, er de situationer, hvor noget ”trigger” os.

Pludselig helt ubevidst reagerer vi på en knapt så hensigtsmæssig måde. Eller måske endda på en måde, vi selv bliver overraskede over; ”hvor kom det lige fra ?”.

Efterhånden som vi vokser op og udvikler vores personlighed og bevidsthed lagres forskellige arketyper og billeder som delpersonligheder i vores underbevidsthed.

Eksempelvis kan nævnes: vores indre barn, vores indre mor, vores indre far, den fornuftige, klovnen, vores indre leder etc. Dvs. det billede der med tiden har lejret sig i vores underbevidste af, hvordan man er mor, far, barn, chef etc.

Disse delpersonligheder ”lever” alle i vores underbevidsthed og ”spiller” med i vores hverdag i ubevidst form (ind til vi bliver bevidste om dem).